Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2006

Jim Fetzer, Τριανταφυλλόπουλος και Το Βήμα

Με έκπληξη διάβασα σήμερα στο ΒΗΜΑ το παρακάτω λιβελογράφημα, σχετικά με την εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για το θέμα της "11ης Σεπτεμβρίου":

ΤΟ ΒΗΜΑ

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2006
ΠΑΝΔΩΡΑ


Το κακό στην Ελλάδα, όπου οι θεσμοί είναι της πλάκας και οι αξίες ρευστές, είναι οτι η παρατεταμένη δημοσιότητα γύρω από ένα πρόσωπο τείνει να δημιουργεί την εντύπωση της σοβαρότητας. Αν καταφέρνεις να κρατάς επάνω σου τον προβολέα, γίνεσαι "κάποιος", οι πολλοί σε παίρνουν στα σοβαρά.
Υπό την έννοια αυτή, ήταν ευχής έργον η γελοιωδέστατη εκπομπή του γνωστού Δημοσιογράφου για την 11η Σεπτεμβρίου. Βασισμένη στις συνωμοσιολογικές θεωρίες ενός παγκοσμίως αγνώστου Αμερικανού "καθηγητή" με εμφανώς εύθραυστο ψυχισμό (το λιγότερο), η εκπομπή δεν ήταν παρά μια ανακεφαλαίωση όλων των ανοησιών που έχουν ως τώρα διατυπωθεί σχετικά με την "11/9". Εν ολίγοις, φυσικά και ήσαν όλα σχεδιασμένα από τους ίδιους τους κακούς Αμερικανούς. (Ως και τα αεροπλάνα που έπεσαν στους πύργους ήσαν τηλεκατευθυνόμενα κατά τον "καθηγητή"). Σε συνεργασία με ποιούς φαντάζεστε παρακαλώ; Μα βεβαίως με τους αιώνιους εχθρούς της ανθρωπότητας: τους Εβραίους. Με απώτερο σκοπό προφανώς, την εμπλοκή των ΗΠΑ σε έναν πόλεμο τεραστίου οικονομικού, πολιτικού και ανθρωπίνου κόστους, τον οποίον ακόμη και ο Μπούς έχει αρχίσει να καταλαβαίνει οτι θα χάσουν.
Έχει ενδιαφέρον το ότι, σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ έχουν γίνει η πιο μισητή χώρα στον κόσμο, ο δε πόλεμος του Μπούς στο ΙΡΑΚ βρίσκεται στο στόχαστρο της κριτικής όλων των σοβαρών ΜΜΕ του κόσμου (όχι μόνον των προσκειμένων στην Αριστερά), ουδείς ενδιαφέρθηκε για τις εκκεντρικές απόψεις του "καθηγητή" – αυτού του εμφανέστατα δυστυχισμένου ανθρώπου. Μόνη εξαίρεση ο ... Δημοσιογράφος.
Έχει επίσης ενδιαφέρον η σύμπτωση οτι αυτόν τον καιρό τις ίδιες πάνω – κάτω αρλούμπες πουλάει και ο τηλεπλασιέ της τερατολογίας Λιακόπουλος. Είναι αμφίβολο όμως αν η ειρωνεία μπορεί να γίνει αντιληπτή από τον Δημοσιογράφο. Διότι χθές θύμισε (σε όσους το είχαν ξεχάσει) οτι δεν είναι παρά ένας ημιμαθής τσαλαβούτας, ένας τηλεδιασκεδαστής, ένας Λιακόπουλος με κοστούμι Donna Karan και σπίτι στην Εκάλη.
Θλιβερότερη, πάντως, και από την ίδια την εκπομπή ήταν η συμπεριφορά ορισμένων σοβαρών ανθρώπων του πάνελ (και ιδίως κάποιων που επαγγέλλονται τους αναλυτές των διεθνών...), οι οποίοι ανέχθηκαν τόση επικίνδυνη σαχλαμάρα, μένοντας εκεί σαν γλάστρες ως τα ξημερώματα. Τι σημασία έχει όμως για το κάθε ψώνιο η υποτίμηση της ίδιας της νοημοσύνης του; Του αρκεί να ψωνίζει τσίχλες από το περίπτερο και να βλέπει τη λάμψη της αναγνώρισης στο βλέμμα του περιπτερά καθώς του δίνει τα ρέστα.


Το άρθρο ξεκινά και τελειώνει με αφορισμούς κατά του Δημοσιογράφου, κατά του Αμερικανού καθηγητή (και όχι "καθηγητή") και κατά όλου του πάνελ της εκπομπής.
Για την "ταμπακιέρα", ούτε κουβέντα η "Πανδώρα" του Βήματος.
Πώς εξηγεί ο συντάκτης του κατάπτυστου αυτού λιβελογραφήματος την αδιάψευστη μαρτυρία της ίδιας της εικόνας της κατάρρευσης των "πύργων"; Πώς αντιπαρατίθεται στα επιχειρήματα του Αμερικανού καθηγητή; Ούτε κουβέντα για επιχειρήματα. Σπίλωση με ύβρεις, υπονοούμενα και υποτιμητικές εκφράσεις, αλλά κουβέντα για την "ταμπακιέρα". Γνωστή μέθοδος: Όταν δεν μπορούμε να αντικρούσουμε επιχειρήματα, αποκαλούμε τον αντίπαλο "τρελό" ή "απατεώνα" και η συζήτηση τελειώνει.
Εγώ πάντως βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την άποψη του καθηγητή Jim Fetzer, όπως ακούστηκε στην εκπομπή του κυρίου Τριανταφυλλόπουλου και όπως την είχα ήδη ακούσει στην δικτυακή τοποθεσία των Αμερικανών Ακαδημαϊκών

http://www.scholarsfor911truth.org/

οι οποίοι αμφισβητούν την Αμερικανική κυβερνητική άποψη σχετικά με τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Στο κάτω μέρος της σελίδας αυτής δίνονται επιπλέον links για άλλες τοποθεσίες αμφισβητιών της 11ης Σεπτεμβρίου.

Επειδή έχουμε χορτάσει στη χώρα μας από μεθόδους δυσφήμισης και συκοφαντίας ανθρώπων σαν αυτές της "Πανδώρας", ας παραθέσω και τη διεύθυνση της σελίδας "ποιοί είμαστε" από την παραπάνω τοποθεσία, για να δούμε αν ο Jim Fetzer είναι ένας απομονωμένος ψιλοπαράφρων "καθηγητής":

http://www.scholarsfor911truth.org/WhoAreWe.html

Επιπλέον βρήκα πολύ ενδιαφέροντα και βάσιμα τα στοιχεία στα βίντεο του Google, σχετικά με το ίδιο ζήτημα, όπως το:

http://video.google.com/videoplay?docid=-6708190071483512003&q=9+11+truth&hl=en

και πολλά άλλα διαφωτιστικά που μπορεί να βρεί κανείς στο διαδίκτυο, αρκεί να κάνει αναζήτηση στο Google με τους όρους 9 11 truth scholars ή ότι άλλο σχετίζεται με την υπόθεση. Όποιος ψάξει θα εκπλαγεί από την πληθώρα αποτελεσμάτων, και τον μεγάλο αριθμό των "συνωμοσιολογούντων". Είναι όλοι αυτοί ανόητοι, ψυχασθενείς ή κακεντρεχείς;

Σίγουρα είναι όμως, τουλάχιστον κακοπροαίρετος και κακοήθης όποιος ερμηνεύει την δίκαιη αγανάκτηση ενός ανθρώπου, απόλυτα πεπεισμένου, όπως είναι ο Jim Fetzer, για μια τόσο μεγάλης κλίμακας και με τόσα θύματα εγκληματική σκευωρία, ως ψυχική ανισορροπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: