Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

Η Άλλη Πλευρά του AIDS

Το βίντεο που ακολουθεί προτείνεται με link στην δικτυακή τοποθεσία της Μαίρης Παπαγιαννίδου, μοναδικής στη χώρα μας, όσον αφορά την πληροφόρησή μας για μια "άλλη πλευρά του AIDS":

Η άλλη πλευρά του AIDS, 20 λεπτο τρέιλερ





Αναθεώρηση 24-11-2007
Το πλήρες βίντεο, διάρκειας μιας ώρας και εικοσιέξι λεπτών έχει αναρτηθεί στο google, με τον τίτλο Η άλλη πλευρά του AIDS και διαθέτει Ελληνικούς υπότοτλους.

Πρόκειται για μια πλευρά που δεν προβάλλεται από τα μέσα, τα οποία τάσσονται στο πλευρό των "επίσημων" θέσεων και απόψεων, προκειμένου να μας κρατούν μακρυά από "αιρετικές" απόψεις και αμφισβητήσεις.
Όπως μας έχει δείξει η ιστορία μέχρι σήμερα, οι δύσκολες ερωτήσεις και η αμφισβήτηση των εκάστοτε προβαλλόμενων κυρίαρχων απόψεων και δογμάτων (είτε έχουν θεολογική προέλευση είτε "επιστημονική" επίφαση) είναι πάντα ενοχλητικές για όσους καταφέρνουν να εξουσιάζουν - χειραγωγούν - απομυζούν τα πλήθη. Γνωστή μέθοδος για την επίτευξη του στόχου παραμένει η κατασκευή και συντήρηση μύθων, με τους οποίους αντικαθίσταται ή εντέχνως "συμπληρώνεται" η αλήθεια.

Υπήρξαν από το μακρυνό παρελθόν "σπουδαίοι" δάσκαλοι της μεθόδου:
"Έχουμε ανάγκη απ' όσο το δυνατόν περισσότερους μύθους, για να μπορούμε να εντυπωσιάζουμε τον όχλο. Όσο λιγότερο καταλαβαίνει ο όχλος, τόσο πιό ενθουσιώδης γίνεται" (Γρηγόριος Ναζιανζηνός προς "άγιο" Ιερώνυμο).

Και όσο πιό "ενθουσιώδης" γίνεται ο όχλος στην περίπτωση στην οποία αναφέρομαι εδώ, και όσο λιγότερα καταλαβαίνει για την ασθένεια (;) που ... πρόκειται να εκδηλώσει (ή που κάποιοι αποφάσισαν οτι οπωσδήποτε θα εκδηλώσει), τόσο περισσότερο καταναλώνει τα ακριβά φάρμακα της "θεραπείας" του και τόσο πιο κοντά έρχεται στην εκδήλωση της ασθένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: